old
Alfa.lt > Gyvenimas > Santykiai

Kaip narkotikai daro įtaką seksui

Narkotikai
Photos.com
Alfa.lt
2010-09-17 06:00

Seksas bendrąja prasme yra pakankamai stipri teigiama būsena, sukelianti euforiją. Pasak seksologų – geriausias seksas, kai žmonės nevartoja ne tik svaigalų, bet apskritai jokių stimuliatorių. Tačiau ne vienas vis dėlto ieško būdų kaip suteikti seksui didesnį „kaifą“, kuris padėtų labiau atsipalaiduoti. Tačiau, pasak specialistų, seksas apsvaigus nuo narkotikų – anomalija, kadangi narkotikai neigiamai veikia seksualines funkcijas.

Heroinas

Apsvaigęs nuo šių narkotikų vyras ilgai negali baigti. O jei heroinas tapo kasdieniniu ritualu, tai erekcija labai greitai apskritai išnyksta. Reikalas tas, kad šis narkotikas suteikia seksualinių poreikių ir malonumų iliuziją. Todėl priklausomas nuo heroino gali neturėti intymių santykių labai ilgai ir visiškai nejausti poreikio. Kitaip tariant, žmogui, priėmusiam eilinę dozę, atsiranda meilės jausmas visiems iš eilės. Tačiau, jei mergina arba vaikinas – heroino draugai, vienintelis ką jie gali padaryti, tai tiesiog apsikabinti, meiliai pasibučiuoti ir viskas. O apie intymų suartėjimą negali būti ir kalbos. Tiesiog tam reikalui jiems neužtektų jėgų, nes apsvaigę nuo šių narkotikų tampa vangūs ir tingūs.

Marichuana

Nors marichuana priskiriama lengvų psichotropikų kategorijai ir pradžioje ji gali išplėsti lytinių pojūčių spektrą, tačiau žmogus nė pats nepajunta, kaip pamažu pavirsta pasyviu objektu lovoje. Marichuanos vartotojai tikina, kad prisirūkę jos, gerokai ilgiau pratęsia lytinį aktą ir jaučia stipresnį seksualinį pasitenkinimą. Tai – mitas. Tiesiog stipriai apsvaigę nuo šių narkotikų žmonės įsivaizduoja esančios didžios ir visagalės asmenybės, kurių „pajėgumas stimuliuojamas“ iš galvos besiliejančių vien minčių ir jaudulio antplūdžiu.

LSD

Šis narkotikas kaip lytinį stimuliatorius – itin pavojingas. Todėl, kad LSD visiškai nenuspėjamas: narkomanas intymaus kontakto metu gali pasiekti stiprų pasitenkinimą, bet gali patirti ir šoką nuo to, kas jam gali atsitikti. Mat veikiant šiam narkotikui, haliucinacijos - labai įvairios. O jei dar dozė kiek padidinta, tai sekso apskritai negali būti, todėl, kad visiškai pradingsta erekcija ir lytinis potraukis.

Kokainas

Nedidelėmis dozėmis vartojant kokainą, gali sukelti vyriško hormono – testosterono antplūdį, tuo pačiu sustiprinti ir seksualinį geismą. Pavartojus kokainą, paaštrėja ir tampa intensyvūs seksualiniai pojūčiai, sulaikomas sėklos išsiveržimas, o orgazmas gali būti nepaprastai stiprus. Tačiau taip įvyksta tik pradžioje. Ilganiui seksualinis potraukis išblėsta, o orgazmas jei ir būna, tai vos vos juntamas ir neteikia pasitenkinimo.

Ekstazy

Turbūt daugelis žino, kad ekstazy (MDMA) yra taip vadinamas „meilės ir apsikabinimų“ narkotikas. Tačiau jį vartojant, žmonių visai netraukia seksas. Jie labiau mėgsta prisiglausti, bučiuotis ir meiliai apsikabinus pašokti. Nepaisant to, vyrui esant tokioje būsenoje erekcija visai įmanoma, bet vargu ar pavyktų sueitis.

Pervitinas

Šis narkotikas tiesiog žudo visą organizmą, nes jis dažniausiai gaminamas nesilaikant higienos normų. Vienas iš pagrindinių taip vadinamų jo pašalinių efektų - tai gyvuliškas geismas. Nes susileidus šio narkotinio tirpalo į venas, seksualinė trauka tampa stipresnė, lyginant su paauglio hiperseksualumu. Žmogus, susileidęs pervitino, gali valandų valandas mylėtis arba masturbuotis ir nejausti jokio nuovargio. Užtat ilgą laiką vartojant šį narkotiką priveda prie visiškos ne tik lytinės, bet ir viso organizmo disfunkcijos.

Dar daugiau straipsnių rubrikoje:
Alfa.lt > Gyvenimas > Santykiai