old
Alfa.lt > Lietuva > Naujienos

Vaistinė būsimoms mamoms padovanojo po kūdikio dėžutę: turinys pavojingas sveikatai

BENU vaistinė
Organizatoriai
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
BENU vaistinės prekės
„Facebook“
Kristina Rancaitė
2018-03-14 15:20

Į Alfa.lt redakciją kreipėsi besilaukianti Agnė Grigalavičienė, kuri iš „Benu“ vaistinės gavo dovanų kūdikio dėžutę su įvairiomis priemonėmis. Tačiau šioje dėžutėje rasti produktai galėjo rimtai pakenkti naujagimio ir mamos sveikatai dėl galiojimo trukmės.

„Šiuo metu laukiuosi kūdikio, esu 8 mėnesį nėščia. Besiruošdama gimdymui susidariau būtinų priemonių iš vaistinės sąrašą ir pradėjau žvalgytis po elektronines vaistinių svetaines. Mano akį užkabino išties aktualus pasiūlymas, kurį radau „Benu“ vaistinėjė: „BENU vaistinės klientams – kūdikio dėžutė dovanų! Perkant prekių, skirtų kūdikiams arba jų mamytėms, už 15 EUR ar daugiau, jūsų laukia dovana – BENU vaistinės kūdikio dėžutė! Dovanos vertė – daugiau nei 26 EUR!“ Nors mano norimos pirkti prekės šioje vaistinėje kainavo brangiau nei kitose vaistinėse, susigundžiau pirkti vien dėl šios dėžutės. Apsipirkau, gavau čekį ir grįžusi namo jį užregistravau. Norėčiau pabrėžti, kad atliekant registraciją yra prašoma įvesti numanomą mažylio gimimo datą. Į e. paštą gavau laišką, kad jau kitą dieną galiu atsiimti kūdikio dėžutę“, – dalijosi A. Grigalavičienė.

Moterį dėžutės turinys iš tiesų nudžiugino – joje buvo įvairių vaistų mažyliui bei mamai, kremų mėginukų, vitaminų maitinančioms mamoms, sauskelnių pavyzdžių, nuolaidų, šampūno kūdikiams, muiliukų. Savo atradimu moteris pasidalijo feisbuko grupėje, kurioje susibūrusios besilaukiančios moterys. Daug būsimų mamų taip pat pasinaudojo šia galimybe.

Tačiau tuomet viena jų pastebėjo ir toje pačioje grupėje pasidalijo, kad kūdikio dėžutėje esantis vandenilio peroksidas galioja tik iki balandžio mėnesio, nors toje grupėje esančios mamos turi gimdyti tik gegužę ir tai nurodė pildydamos registraciją kūdikio dėžutei gauti.

„Po šio mamytės pastebėjimo visos, įsigijusios tas dėžutes, puolė tikrinti produktų galiojimo laiko ir buvo itin nemaloniai nustebintos. Daug produktų galiojo tik iki balandžio ar gegužės mėnesio, o kai kurių produktų galiojimas buvo pasibaigęs jau vasarį. Nesinori net galvoti, kad turbūt yra mamų, kurios jau turi naujagimius, ir dėžutės turinį jau išmėgino“, – pasakojo A. Grigalavičienė.

Dalis mamų parašė „Benu“ vaistinei asmeniškai, kitos pasidalijo produktų su pasibaigusiu galiojimo laiku nuotraukomis vaistinės feisbuko paskyroje.

„Vaistinė į privačias žinutes atrašė, kad dėkoja už pastebėjimus, įsivėlė klaida ir jie stengsis ją ištaisyti. Tačiau visus komentarus su pasibaigusių galioti prekių nuotraukomis jie išjungė, jų nebuvo įmanoma matyti. Ir tik viešai komentare pasiteiravus, kodėl jie išjungė komentarus, jie juos vėl įjungė“, – sakė A. Grigalavičienė.

Komentuoja Mindaugas Urbas, „Benu“ vaistines valdančios bendrovės „Tamro Lietuva“ rinkodaros vadovas

„Šiuo metu peržiūrime visas dėžutes vaistinėse, iš naujo tikriname kiekvieno produkto dėžutėje galiojimo laiką. Aiškinamės situaciją, kad daugiau tai nepasikartotų. Skundus dėl produktų galiojimo laiko gavome vakar. Tad susisiekėme ir bendraujame su lankytojomis, kurios kreipėsi šiuo klausimu tiesiogiai. Taip pat prašome susisiekti tėvus, kurie gavo dėžutes ir pastebėjo, kad produktų galiojimo laikas yra besibaigiantis, e. paštu kudikiodezute@benu.lt.

Kūdikio dėžutės skirtos vaikelio susilaukusiems tėvams, tačiau geranoriškai suteikiame galimybę registruotis dėžutei gauti ir dar laukiančius mažylio tėvus. Dalis dėžutėje esančių produktų nėra ilgo galiojimo. Jei tėvai dėžutę atsiima gerokai prieš gimdymą, sudėtinga užtikrinti, kad vaikeliui gimus produktų galiojimo laikas vis dar bus ilgas. Buvo atvejų, kai tėvai atsiėmė dėžutę lapkričio mėnesį, nors vaikelio gimimas planuojamas gegužę. Todėl raginame tėvus dėžutėms registruotis ir jas atsiimti prieš pat gimdymą ar jau po jo.

Kita vertus, iniciatyva sulaukė labai daug gerų atsiliepimų. Tiek tiesiogiai, vaistinėse, tiek socialiniuose tinkluose gauname daug padėkų iš dėžutes gavusių tėvų, lankytojai džiaugiasi naudingu jų turiniu. Būtent tai paskatino mus šį projektą tęsti jau trečius metus ir kaskart sulaukiame labai teigiamų atsiliepimų. Nuo projekto pradžios tėveliams jau esame išdaliję beveik 15 tūkst. dėžučių. Tad šįkart susiklosčiusi situacija mums patiems labai nemaloni.“


Dar daugiau straipsnių rubrikoje:
Alfa.lt > Lietuva > Naujienos